Rustdag
Door: Henny
Blijf op de hoogte en volg Henny
19 Mei 2008 | Italië, Siena
Nog eens nagedacht over een aantal ontmoetingen. Soms komt er eens racefietser naast me rijden en begint te praten. Verdomd ik kan dan verstaan wat ie zegt en bedoelt. Toen ik een paar dagen geleden zo'n fietser samen reed en zei waar ik vandaan kwam gefietst en waar ik naar toe ging, riep ie: Terribile. Dit is italiaans, en omdat ik een italiaanse cursus gevolgd heb zal ik dat vertalen. Hij zei: O, wat zou ik dat ook graag willen doen.
Eergisteren kwam ik nog een jong koppel tegen uit Nieuw Zeeland die 5 maanden lang door Europa fietsen. In Spanje begonnen, Frankrijk gehad en via Italie, Kroatie, Hongarije, Oostenrijk, Duitsland naar Nederland gaan en dan terugvliegen. Kijk dat vind ik dan weer terribile.
Voor mijn schaakvrienden het volgende: ik denk dat ik mijn oude openingsrepertoire maar weer oppak: Frans en Hollands. Ik heb daar al weken in 1 min partijtjes op internet veel succes mee. Maar Scandinavisch en de Benoni doen het ook nog altijd lekker. Na dit tochtje zal ik me eens verder gaan verdiepen in de strategie, want dat is mijn zwakste onderdeel.
Ik feliciteer Martine hier vanuit Siena met haar nieuwe schaaktitel.
Ik hoop dat het Waalkade tournooi goed weer treft. Succes Valentijn. Ik moet daar ook eens een keer aan meedoen. Met de veteranen. een naam heb ik al: Dentz' Devils. Niet te kloppen.
Ik heb nog even aan Simon Carmiggelt gedacht, die steeds van plan was wanneer ie in een duur hotel lag, alle lampen aan te doen en alle kranen te laten lopen om het geld eruit te halen. Dat deed ie dan nooit. Ik heb het ook maar niet gedaan.
Gelukkig begint het hier weer wat harder te regenen.
Dit was het weer: tot horens, en ciao.
19 Mei 2008 - 14:51
Rik:
Pap,
alles goed met de gewrichten? Zet ' em op, nog maar 2000 kilometer! -
19 Mei 2008 - 20:53
Ria En Ruud:
Henny heeft een rustdag net als de andere coureurs uit de Giro.
Die jongens krijgen morgen een tijdritvan 39,4.
Hahaha", lacht Henny alias Superdriek in zijn luxueuze 2 persoonstent, " ik rij ieder dag tijdritten en een stuk langer dan de profs ".
En Loes en Ronald, we hebben al naar de massasprints gekeken in de Giro maar nog geen flitsend Bianchishirt van onze vedette voor gezien. Of was hij sneller dan de cameraman en al eerder over de streep dan het peloton ?
PICT 1077 Henny bij het vallen van de avond met links van hem 2 van zijn grootste Italiaanse fans Gigliola en Francesco de Napolitano.
Ciao Brother.
20 Mei 2008 - 07:23
Greet:
Gaat-ie er breeduit voor staan, voor die mooie schelpvormige 'Campo'van Siena....
Henny voor Bolzano (richting Alpen) geeft het weerbericht rest v.d. week bewolkt, lichte regen, woe en vrij droog, zondag wolkje met zon en dan gaat de temeratuur gaat omhoog. (Ik hoop dat dat 'zwaare onweer' dat voor vandaag 9dacht ik) voor Florence was voorspeld meevalt.)